Home » PRODUSE » STÂLPI AUTOPORTANȚI

STÂLPI AUTOPORTANȚI

 

Proenerg este producător de stâlpi autoportanți, aceștia fiind proiectați pe baza cerințelor pieței. Stâlpii sunt modulari, se pot monta ușor și rapid.

Un set de stâlp cuprinde ancoră de fundație, tronsoane de stâlpi, catarge, plăcuțe de racordare. Dimensiunile stâlpilor autoportanți sunt de la 7m, până la 23m.

Montarea stâlpului autoportant se face prin folosirea unor piulițe, șuruburi, șaibe, care sunt livrate împreună cu tronsoanele stâlpilor. Nu este necesară nici un aparat, nici o unealtă specială.

Ancora de fundație se montează în blocul de fundare dimensionat (pentru fiecare amplasament în parte) pe baza unui studiu geotehnic de către un inginer proiectant structurist, și verificat de către un verificator atestat.
Timpul de uscare a blocului de fundare este de minim 3 săptămâni.

După întărirea blocului de fundare se vor ridica tronsoanele, începând cu cel mai mare și terminând cu cel mai mic element, prin fixarea mecanică a acestora folosind accesoriile furnizate.
După asamblarea tuturor tronsoanelor de stâlp se va introduce catargul, dimensionat după caz, iar la sfârșit se va așeza paratrăsnetul Prevectron prin înșurubare.

Stâlpii autoportanți sunt creați pentru a putea fi amplasați oriunde pe teritoriul României, putând fi folosiți exclusiv pentru sistemele de paratrăsnet cu PDA Prevectron.

Stâlpii autoportanți fiind produși respectând prescripțiile standardului I7-2011 pot fi folosiți ca și coborâri naturale către prizele de pământ.